Wednesday, June 8, 2011

I'm a SHOPHORLICKSSSSSS

Adakah anda seorang yang suka memikirkan masa depan? 
Sila HIGH FIVE dengan saya kerana saya juga suka memikirkan masa depan saya
“What I’m gonna be?” Am I gonna be an engineer or maybe something out of engineering fields?
Ehhhh bukan perkara diatas ada dalam fikiran saya. Perkara ini sangat merungsingkan  hingga buat diri berasa teruja
dan akhirnya diri berangan-berangan sehingga pipi patut ditampar!


Jeng Jeng
1


2


3


Belum pun cuti sem bermula, saya dah mula fikir untuk bekerja. Ketika revision pusing ke meja kawan sambil bercakap
“ Aku rasa aku nak kerja pejabat peguam, jadi kerani pun ok”.
Saya suka fikir masa depan saya sehinggakan waktu menunggu pintu dewan dibuka saya boleh cakap
“cepatlah habis exam, aku nak kerja nih”
Patutlah last paper kau tak berapa nak bagus sebabnya dalam fikiran kau tu sudah terlekat gambar Gabenor Bank Negara!

So habis saja paper perasaan berkobar-kobar nak cari kerja makin meluap-luap...
Tapi sebulan lebih cuti akhirnya SAYA MASIH DUDUK DIRUMAH! Apa kau nie Peah! Hangat-hangat tahi ayam betul!
Macam mana saya nak cari kerja kalau saya bangun pukul 2petang? Ada ke company nak budak yang muka
macam nampak sangat terkejut plus pelik sebab first time baru rasa matahari pagi?
Beberapa kali dok tertangguh nak hantar borang so saya cekalkan hati bangun awal (tak ada lah awal sangat,awal 5minit je)
On the way nak hantar saya sudah berangan........


Dapat gaji, nak beli crocs


Blue and Green always be my favourite 



Pastu nak beli kain pasang yang cun tuh



Ini je dapat dicari dalam Pak Cik Google



Then nak beli jeans yang nmpk peha yang besar nampak cukup panjang dan selim!






Ouch kerja untuk selamanya pon sanggup kalau dapat jeans cmgini



Ada lagi nak beli tapi tak lepas untuk dikongsi kerana sedih bila hantar borang,
 the 7e’s girl cakap
“Maaf laa kiteorang nak cari pekerja lelaki lah”
Hambik ko, lain kali bila dapat je borang kerja terus hantar jangan peram 2minggu borang tuh T_T