Friday, July 22, 2011

Kakak Kahwin!! Part 1


Apa perasaan kita bila kakak kita yang selalu bank-in duit untuk kita tiap-tiap bulan MINGGU,
bila shopping mesti dia beli juga untuk kita walaupun baju tu kekadang agak sendat,
 yang bagi baju yang sudah gelebeh sana sini pada adiknya yang montel,
yang marah bila adiknya tak reti-reti nak mandi padahal semalam baru je mandi,
yang selalu berebut lappy adiknya sebab kakaknya malas buka PC yang besar gedabak (old style punyer sis),
yang berebut TV dengan adik-adiknya semata-mata nak tengok cerita yang dah  3 minggu direcord
atau
senang cerita setiausaha sulit kita sudah pun menjadi bini orang? 



sigh** penat! bila tulis kerja-kerja yang kakak I buat.
 Banyak rupanya kerja ko yer kakak! 
So sebagai gantinya serta membalas jasa yang tidak terkira hingga hujung dunia
Adik-adikmu ini sanggup menolong!
Mari kita tengok apa yang kami adik-adik pengantin tolong!


Tolong hiaskan bunga telur tapi xsampai 15minit cabut~


Try test samada  sofa nih cukup empuk 


Tolong setting ISO
(mentang-mentang paksu korang photographer)


Buat gaya model untuk pengantin sebenar berposing



Tolong setting tempat untuk pengantin


Photographer ada DSLR lebih so amatur try belajar guna


Tolong tengok pengantin pakai inai sendiri
sebabnya semua adik-adiknya geli pakai  inai!


Kawan datang tapi rupanya dia kena menolong
siapkan bunga telur yang ditinggalkan
sebagai membalas jasa..dapat bergambar dengan pengantin 



Sepupu-sepupu pengantin lelaki hanyalah
memayungkan diri sendiri


Makcik-makcik yang bagai nak tercirit
bawa barang2 yang berat


Adik-adik pengantin hanyalah menumpang glamour
sambil menjeling ke arah lelaki-lelaki BUJANG


Adik-adiknya langsung tak ingat nak hulurkan air
sadis rasanya


Sepupu-sepupu pengantin ambil kesempatan pinjam
PHOTOGRAPHER


Sepupunya tolong memenuhkan gambar


Tolong mencantikkan majlis dengan memakai
baju bertema




Adik-adiknya hanya menjerit
"Oit tak center laaaa"


Adik-adik tolong memenuhi masa groom
sementara the bride bersalaman dengan tetamu
( Take a look to the groom's face- MONYOK )


After a few sec the groom
"ah lama bini aku"
and kembali ceria 

No comments:

Post a Comment