Saturday, April 28, 2012

Awesome!

Entry kali ini bukanlah nak promote library UniMap yang awesome atau seangkatan dengannya atau nak show off kat kawan-kawan yang belum pernah jejakkan kaki ke library baru kita tapi itulah hakikat yang harus ditelan oleh korang sebab ia sememangnya 
AWESOME!
saja bagi besarkan font



Nie bukan lakonan ok! it's real yang my friends and I cari buku untuk Engineer in Society. Berlambak buku yang terpaksa dihadap. 
Yawn. Really yawn~


Bila dah penat hadap buku tu tiba-tiba terpandang buku masakan
and as a result it make all of us craving tahap mengidam 


But then after kami cari buku pasal Akta and system showed us that the book nicely placed at Ulu Pauh library kan so nak tak nak we have to terbang ke library yang sangat jauh. Sampai-sampai je disana we were just like 
"WOW", "EH tengok tu", 

warna yang sangat warni~

Ini baru betul lakonan

Dah macam kastam kat tepi ladang bunga aku tengok korang nih

Duha the kecik girl become the tallest among them 

Hey aku ada dimple kan

Zon Bising.. macam berada dalam kapal terbang tau

Rasa cam nak golek-golek je tau






 See it have all type of sofa, you named it u got it!

Kerusi yang best untuk duduk sambil tengok tv but
kalau pasang movie cam lagi best kot




Family Portrait

ohh I posing just like nak sanding o_O
Kerusi urut yang buat kami jerit dalam library



Giant books the best way for me to look selim





Well after penat jalan baru cari buku tapi buku tue macam tak berbaloi dipinjam.. 
Hahaha so pulanglah dengan tangan kosong
What kosong? Yea kosong :p

AWESOME kan???

Saturday, April 14, 2012

Checklist and do some action

Hello
Setuju tak bila makin ramai yang makin kita kenal @ berkawan will make us know our self deep deeper.

Kalau dari sekolah lagi, kawan-kawan macam tak suka share story pakwe makwe and sampai la dah dewasa sekalipun kawan still "biarlah rahsia" pasal pakwe makwe
we should do some checklist " aku mulut tempayan kah?"

Kalau you nie sensitive and if cakap sikit dah mula lari berkejaran meninggalkan  rumah,
Musabahah diri balik and do some action " aku tahu aku sensitive so aku tak akan kawan this kind of people"

Kalau tiba-tiba you dalam kesusahan + need some money tapi PTPTN dah habis diperlingkup and the worst part kawan-kawan you tak pinjamkan duit walaupun you tahu PTPTN kawan you tue hanyalah untuk dibayar yuran semata-mata,
please please check diri
" Aku memang liat nak bayar hutang"

At this moment, I personally know about myself better than anyone else (rasanyalah)
I admit I little bit sensitive but  I know how to cover it up
Laugh, Laugh and laugh
and usually when people who said something yang sengal but then cakap dengan I
I will talk nicely because they are my friends and apa-apa you will need them bila dalam kesusahan.
I'm not sensitive tak tentu pasal, I rasa annoying when some of people make you as a topic.
I realized that this kind of people is the big no no in my life.
I dunno why this kind of people rasa orang lain sangat kelakar and think their life is perfect.

Checklist yang I buat

Why people make me as a topic
Bergurau senda bagai hingga menjatuhkan harga diri
Bercakap pasal bentuk badan
After I teliti balik.. this is not their fault.
Seriously..
Ia berlaku sebab I seorang yang friendly,
So I let them into my life without any rules....

Action yang I ambil

I kept the distance between us..
It is the best decision so semua orang happy :)
and terus I buat some rules
this kind of people hanya boleh dibuat kawan waktu senang..
Stick with friends yang I rasa comfortable

Thanks to Allah sebab bagi peluang untuk mengenal diri sendiri
and bila korang juga menghadapi masalah kawan-kawan
please do some checklist and action too
Tak rugi pun buat macam nih :)



Monday, April 9, 2012

Cik Jah Cik Jah

Cik Jah bunyi macam Cik Gajah but already choose it as my name untuk anak-anak saudara I panggil bila diorang besar nanti.. Mostly my friends keep asking me the same question..
" Kenapa bukan mak lang aka mak helang @ mak andak aka mak landak " 
"Asal tak panggil umi ke ibu ke"
" Panggillah auntie pija"

Mak helang tak best, ibu @ umi tue lagi hampeh..kang bila bawak anak-anak saudara menjelajah shopping mall " Ibu ibu...nak ni" memang makan kaki la jawabnya anak-anak saudara sebab telah lenyapkan peluang mencari calon suami. Kalau panggil Auntie plak adeh so modern pulak..hahaha..

For the first time in my life, selalu membayangkan gaya-gaya anak saudara I and jealous sikit bila kawan-kawan boleh main dengan anak saudara mereka, I akhirnya dapat anak saudara bukan satu tapi dua..repeat after me sambil keluarkan dua jari "DUA". They are not twins. Abang I dapat baby boy 27th March and a week after my nephew jenguk dunia my sister  pula dapat baby girl.. hooorrayy lepas ini tinggal I sorang yang pakai baju saiz XL and baju-baju kakak ipar and kakak I automatically turun secara generasi kepada I. Jimat duit! 



Kenalkan Adam Afiq. Kulit putih just like his mom



Hello my name is Sarah Afeefa

Adam dan Sarah belum berjumpa lagi sebab kak Nadia I berpantang di rumah ibu dia. Jadi kiteorang melepaskan rindu dekat Adam via MMS & 3G. T_T hope sangat-sangat dapat jumpa Adam Afiq sebelum balik Perlis.





Don't get confused..itu Adam and pic seterusnya barulah Sarah Afeefa....

hey2 kecik-kecik dah pandai buat muka annoying
Adam seharusnya jealous bila tengok my cousins jaga Sarah dari kena nyamuk, basuh berak and tunggu untuk bermain dengan Sarah bila dia buka mata. Unfortunately Sarah hanya buka mata bila lapar and diorang tunggu lagi waktu Sarah menyusu and lastly SARAH TIDUR balik! hahahaha 



Dapat jugak capture muka diorang terkejut bila Sarah tiba-tiba celik


Asyraf gelarkan dirinya Abang and asyik mintak nak dukung Sarah..
hahah he lovin'it

Hope both of them akan menjadi anak yang soleh dan solehah. Berjaya dan dipermudahkan segala yang mereka lakukan dan makes their parents proud! amin ~~~~