Saturday, April 14, 2012

Checklist and do some action

Hello
Setuju tak bila makin ramai yang makin kita kenal @ berkawan will make us know our self deep deeper.

Kalau dari sekolah lagi, kawan-kawan macam tak suka share story pakwe makwe and sampai la dah dewasa sekalipun kawan still "biarlah rahsia" pasal pakwe makwe
we should do some checklist " aku mulut tempayan kah?"

Kalau you nie sensitive and if cakap sikit dah mula lari berkejaran meninggalkan  rumah,
Musabahah diri balik and do some action " aku tahu aku sensitive so aku tak akan kawan this kind of people"

Kalau tiba-tiba you dalam kesusahan + need some money tapi PTPTN dah habis diperlingkup and the worst part kawan-kawan you tak pinjamkan duit walaupun you tahu PTPTN kawan you tue hanyalah untuk dibayar yuran semata-mata,
please please check diri
" Aku memang liat nak bayar hutang"

At this moment, I personally know about myself better than anyone else (rasanyalah)
I admit I little bit sensitive but  I know how to cover it up
Laugh, Laugh and laugh
and usually when people who said something yang sengal but then cakap dengan I
I will talk nicely because they are my friends and apa-apa you will need them bila dalam kesusahan.
I'm not sensitive tak tentu pasal, I rasa annoying when some of people make you as a topic.
I realized that this kind of people is the big no no in my life.
I dunno why this kind of people rasa orang lain sangat kelakar and think their life is perfect.

Checklist yang I buat

Why people make me as a topic
Bergurau senda bagai hingga menjatuhkan harga diri
Bercakap pasal bentuk badan
After I teliti balik.. this is not their fault.
Seriously..
Ia berlaku sebab I seorang yang friendly,
So I let them into my life without any rules....

Action yang I ambil

I kept the distance between us..
It is the best decision so semua orang happy :)
and terus I buat some rules
this kind of people hanya boleh dibuat kawan waktu senang..
Stick with friends yang I rasa comfortable

Thanks to Allah sebab bagi peluang untuk mengenal diri sendiri
and bila korang juga menghadapi masalah kawan-kawan
please do some checklist and action too
Tak rugi pun buat macam nih :)



No comments:

Post a Comment