Monday, April 9, 2012

Cik Jah Cik Jah

Cik Jah bunyi macam Cik Gajah but already choose it as my name untuk anak-anak saudara I panggil bila diorang besar nanti.. Mostly my friends keep asking me the same question..
" Kenapa bukan mak lang aka mak helang @ mak andak aka mak landak " 
"Asal tak panggil umi ke ibu ke"
" Panggillah auntie pija"

Mak helang tak best, ibu @ umi tue lagi hampeh..kang bila bawak anak-anak saudara menjelajah shopping mall " Ibu ibu...nak ni" memang makan kaki la jawabnya anak-anak saudara sebab telah lenyapkan peluang mencari calon suami. Kalau panggil Auntie plak adeh so modern pulak..hahaha..

For the first time in my life, selalu membayangkan gaya-gaya anak saudara I and jealous sikit bila kawan-kawan boleh main dengan anak saudara mereka, I akhirnya dapat anak saudara bukan satu tapi dua..repeat after me sambil keluarkan dua jari "DUA". They are not twins. Abang I dapat baby boy 27th March and a week after my nephew jenguk dunia my sister  pula dapat baby girl.. hooorrayy lepas ini tinggal I sorang yang pakai baju saiz XL and baju-baju kakak ipar and kakak I automatically turun secara generasi kepada I. Jimat duit! 



Kenalkan Adam Afiq. Kulit putih just like his mom



Hello my name is Sarah Afeefa

Adam dan Sarah belum berjumpa lagi sebab kak Nadia I berpantang di rumah ibu dia. Jadi kiteorang melepaskan rindu dekat Adam via MMS & 3G. T_T hope sangat-sangat dapat jumpa Adam Afiq sebelum balik Perlis.





Don't get confused..itu Adam and pic seterusnya barulah Sarah Afeefa....

hey2 kecik-kecik dah pandai buat muka annoying
Adam seharusnya jealous bila tengok my cousins jaga Sarah dari kena nyamuk, basuh berak and tunggu untuk bermain dengan Sarah bila dia buka mata. Unfortunately Sarah hanya buka mata bila lapar and diorang tunggu lagi waktu Sarah menyusu and lastly SARAH TIDUR balik! hahahaha 



Dapat jugak capture muka diorang terkejut bila Sarah tiba-tiba celik


Asyraf gelarkan dirinya Abang and asyik mintak nak dukung Sarah..
hahah he lovin'it

Hope both of them akan menjadi anak yang soleh dan solehah. Berjaya dan dipermudahkan segala yang mereka lakukan dan makes their parents proud! amin ~~~~





No comments:

Post a Comment