Saturday, May 19, 2012

Sumber Insipirasi

Assalamualaikum wbt, and Hello semua..(sambil wave tangan)
Last week I met my brother. Aha ada event di Perlis and of course I sebagai duta Perlis dijemput hadir.
Bajet Miss Perlis o_O

Kalau tetamu berjumpa student mesti la tetamu akan belanja student yang sedang ikat perut sebab hujung sem so I boleh berjimat. Tips nih weh! 
So tetamu sila datangkan diri anda ke Perlis.. 

Kali ni bukan nak buat entry pasal makan
Entry lain ek saya share with korang pasal makan bersama dengan my big bro ok.
Sebab I rasa kali nih macam nak merepek pasal event tu jek ..hahaha
tapikan tiba-tiba hilang plak idea lepas dok layan FB je.

Seriously I lupa...
So terpaksa karang ayat yang muncul secara super spontan.


I  sangat tunggu event kali nie sebab this is the first time I can see my brother with his helmet, rally-suit and keep wondering how he gonna looks like. 
Will he looks like my Kimi Raikkonen? tapi Kimi putih so Lewis Hamilton la sesuai dengan dia
Since dia joined rally I never have a chance to see him not even once with this rally-thing. Kesiankan


How they are inspired me?


My brother, he loves car damn much! Anything about the car he gonna love it
So when I looked at him when he try to convince his customer to buy the car, it was soOOOO awesome! 
Love it when he talked about his passion and time tu banyak pulak dah mulut dia.
Dia suka kereta dia dapat kerja dalam bidang kereta. 
Dia suka kereta laju yang hanya tinggal habuk dibelakang dia dapat ride with this kind of car. 
Damn apa pasal kalau aku minta Mini Cooper tak dapat ha?


Lewis Hamilton Malaysia kot hang nih..

Kalau ada orang yang patut I jealous, it should be him
Seriously jealous dengan dia sebab dia dapat buat something yang dia nak. 




At this moment, I sure if my mom ada kat situ,
she must be so proud of him


Kalau aku dalam kereta Karamjit nih memang muntah hijau gamaknye


Tempat rally nih pun cambest gak.
Area Chuping dekat ladang tebu dekat dengan Padang Besar..
Padang Besar? Tempat shopping tue and macam dipanggil-panggil pulak ke sana
I ikut je Kak Aida and abg Aswad tu nak "tengok" Padang Besar tanpa beli apa-apa :p
They are so friendly and last-last baru I tahu kami baru kenal tak sampai 24jam tapi dah merata dibawa jalan. 


Kenalkan Kak Aida, Dia cam encyclopedic bergerak I sebab I tanya tu tanya nie pasal rally and dia bagi jawapan yang sangat cool. 
Dia pun inspired me too. Suka tengok dia support husband dia.
Semua kawan husband dia kawan dia.
Setiap kali ada rally dia akan pergi untuk make sure husband dia cukup makan minum.

Sweet kan? I personally thanks to her sebab jaga abang I gak.
So my future hasben kat luar sana. I will support you no matter what.
Bila awak masak sedap ke tak sedap ke saya makan je. support gak kan namanya.


Nie Abg Aswad nama diberi.
Ha3 dia cakap kalau orang rumah dia datang mesti banyak beli barang
but at the end dia yang terbeli banyak........


Got me! I pon terbeli bagpack warna turquoise
(memang pantang kalau nampak warna nih ok! )






Nicole Nicole kenapa awak tinggi?



Aktiviti curah mencurah dijalankan lepas driver and co-driver sampai.
Mereka tak kesah menang ke kalah ke janji habiskan race. 
Positive and they threat other team like family you know!
Waktu mereka prepared air untuk aktiviti nihkan 
Terus teringat zaman practical I. Waktu semua pekerja lari takut dijirus air.
Tapi aku lah yang tukang curah air kat pekerjanya 
Jangan haraplah diorang nak curah air kat aku sebab aku perempuan kan..
Bila I nampak crew-crew tukar tayar tukar kedajah menda lagi tah dengan pantasnya I memang rasa nak je ringan mulut nih cakap
" Abang ajar saya gak baiki kereta nih". Tapi tak terluah pon kang malu aku punya abang


Dua hari ikut abang I rally buat I berfikir balik.
Kenapa aku gatal tangan pergi tukar course..
Bukan dulu cita-cita  I nak jadi engineer untuk FI team ke? 
Nak tolong papa welding la. Hey guys do you believe I'm damn good in welding? 
Tapi tah-tah sekarang ni I pon dah tak tahu nak pasang electrode :'(
Mechanical oh mechanical aku rindu la 


Tapi sebabkan setahun je lagi nak habis..
Sabo je lah dengan course nih..
Hopefully bila aku dapat kerja
It would be something yang dapat jumpa balik diri I 
Walaupun mereka-mereka diatas ialah my inspiration untuk I buat apa yang I suka
Tapi manalah MAMPU nak pergi belajar balikkan......

2 comments:

  1. saya yg study kat perlis ni pon xtaw ade event nie..hahaha =D cm best je :)

    ReplyDelete
  2. sy thu pon sbb abg ad join klu x jgn arap nk thu jugak

    ReplyDelete