Friday, June 22, 2012

You are my top list

Happy birthday to you happy birthday to you, happy birthday to Hanis,
 happy birthday to you
(sila jangan baca sahaja ..tepuk la sekali)

Hari ini my best friend in the world punya birthday. haha 
since kiteorang sgt la jauh and dah lama tak jumpa dia ( 6 month oledi ek?)
So I just can wish to her through FB, sms n blog..
yeahh this post will dedicated to you dude.

Entry kali  ini merungkai persoalan yang hampir 8 tahun dalam benak I
Banyak persoalan kenapa I boleh terkawan dengan dia

1) sebab dia tak ada kawan 

Seriously mate nasib baik I nak kawan dengan you kan.. kalau tak you mesti terkapai-kapai nak kawan dengan siapa lah kan. erk
Ok actually terbalik masa mula-mula kenal zaman time busuk  form 1 kan dia lah yang tegur aku
" eh hang dulu sekolah rendah *****"
"aah la ingat aku ek tapi kenapa aku tak ingat hang?"
Then kami mulakan persahabatan. dia kenalkan dengan si gengster-gengster yang lain macam 
Zeck, Anis, Hidayah, Tkah eh byk la dia kenalkan. 
cam otai tak berapa nak diiktiraf lah dia nih.

2) Dia kenal serapat-rapatnya

Kalau orang lain akan cerita dari A sampai Z then sambung buat AA to ZZ kat boyfriend masing-masing..
I akan cerita kat dia. 
Sampaikan waktu I rasa nak jerit sebab dapat tempat praktikal yang sangat mencabar
I tekan no dia. tapi hampeh ingatan dia dah tua jadi dia selalu tertinggal handphone dia merata-rata.
Tak ada story yang rahsia antara kami (mesti hanis terharu dah time nih)
Dia kenal I seadanya. Waktu I sedih dia memang dapat baca I walaupon hanya SMS..
Dia tahu perangai baik I and of course perangai buruk I cm ****
Kalau I makan sikit-sikit kat restaurant dia akan
" weh pzah xyah la nak cover aku tau hang nak makan nih"
T_T meranapkan peluang untuk cari suami betullah kawan aku nih

3) Dia pengkritik tetap


Bukan la pengkritik cara I berpakaian @ suara yang merdu bak buluh tua nih
tapi dia pengkritik if I ada crisis dengan kawan-kawan
dia akan bagi tahu apa patut I buat 
and at the same this dia akan betulkan sikap I 

4)  Supportive

Yes kalau kawan-kawan anda ada unsur-unsur nih confirm korang akan sentiasa positive
Hanis seorang yang sangat supportive.
Bila I cakap I ada buat salah tapi dah minta maaf kat kawan I
she replied " Good job mate". 
Dia bukan seorang yang akan gelakkan kawan dia sewaktu kawan dia sedang melawan ego sendiri untuk memohon kemaafan.
Kalau I cakap apa sahaja kesukaan I 
Dia mesti lapangkan telinga sebab I akan cerita panjang-panjang punya story..

5) She there for you

Bila mama I dimasukkan ke hospital, she always asked me about my mom and selalu doakan mama I.
She there for me bila mama I meninggal.
Dia terus bekejar ke kubur and waktu tu bila I nampak dia terus kurang rasa beban 
and bila peluk dia I rasa life must go on. 
Kalau dia boleh harungi kenapa tak I.
Waktu-waktu mendung I, we always texted each others non stop 
(dah la kawan aku nih kalau kredit habis lambat top up)
tapi sebab tak bagi I sunyi dia akan SMS I sampai tertidur.
Really appreciated your help babe. 


6) She knows what you like @ dislike / kongsi minat yang sama

Kami peminat Harry Potter .hhaah
kami kongsi minat yang sama dengan suka berangan tapi kerja tak jalan..
hahah love it right?

7) Lurus

Haha bukan bendul ok. Kalau dia tak suka dia akan cakap tak suka.
Kalau dia tak setuju dia akan cakap tak setuju
So tak ada you pening-pening kepala nak pergi mana kalau jalan-jalan dengan dia.
Kalau dia marah kat I dia tak kan hempas-hempas pintu @ tarik muka 14inci 
Kalau salah we both akan mintak maaf sama-sama
tak kira siapa salah. 
It's better than orang lain buat salah tapi you yang kena minta maaf.

So secara conclusionnya, she like my orang kanan oOo
My life would become a disaster kalau tak ada dia
Kalau orang lain pilih suami yang akan buat si isteri rasa perfect
so do I
she makes me almost a prefect person
They way she talk, smile, kebalkan telinga sebab kena dengar cerita rubbish I
buat I rasa ohsem!
hahaha


Dear my lovely buddy, you make my life perfect.
thank you so much because kenalkan dengan gang-gang otai tu yea..
Dan thanks to Allah sebab kenalkan kawan sebaik you..
( eh I harap you nangis..mesti nangis kalau tak jangan kawan dengan I)




Happy birthday 

No comments:

Post a Comment